Stedentrip Turnhout

Stedentrip naar Turnhout

Turnhout is een charmante stad gelegen in de provincie Antwerpen in België. Deze stad heeft veel te bieden voor degenen die op zoek zijn naar een leuke stedentrip. Turnhout staat bekend om zijn rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur, prachtige parken en groene omgeving. In dit artikel zullen we een aantal bezienswaardigheden, hotels, uitgaanstips en de geschiedenis van Turnhout bespreken.

Bezienswaardigheden Turnhout

Turnhout heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw stedentrip. Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden is het Kasteel van de Hertogen van Brabant. Dit middeleeuwse kasteel, dat dateert uit de 12e eeuw, was oorspronkelijk bedoeld als verdedigingswerk en werd later omgebouwd tot residentie voor de hertogen van Brabant. Tegenwoordig is het kasteel een museum en een cultureel centrum waar regelmatig evenementen en tentoonstellingen worden gehouden.
Een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen, is de Sint-Pieterskerk. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 15e eeuw en heeft een indrukwekkende gotische architectuur. De kerk herbergt ook een aantal waardevolle kunstwerken, waaronder een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten en een schilderij van de Vlaamse meester, Peter Paul Rubens.

Hotel boeken in Turnhout

Turnhout biedt een breed scala aan hotels en accommodaties voor alle soorten reizigers. Eén van de beste hotels in de stad is het Best Western Plus Turnhout City Hotel. Dit moderne en stijlvolle hotel ligt in het centrum van de stad en biedt comfortabele kamers en een uitstekende service. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een bar waar u kunt ontspannen na een drukke dag sightseeing.
Een andere goede optie is het Hotel Corsendonk Viane. Dit hotel is gevestigd in een prachtig gerenoveerd art-decogebouw en ligt op slechts een paar minuten lopen van het centrum van Turnhout. Het hotel biedt comfortabele kamers, een restaurant en een bar, evenals een tuin en een terras waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.
Uitgaan Tips
Turnhout heeft een levendige en bruisende uitgaansscene, die voor elk wat wils biedt. Of u nu op zoek bent naar een gezellige kroeg, een trendy club of gewoon een plaats om te ontspannen en te genieten van de lokale sfeer, u vindt het allemaal in deze stad.
Een geweldige manier om de lokale sfeer te proeven is door een bezoek te brengen aan een van de vele gezellige bars en cafés in Turnhout. Cafe Sint Pieter en De Zwarte Leeuw zijn twee populaire opties waar u kunt genieten van een drankje en ontspannen in een informele sfeer. Voor een unieke ervaring kunt u ook het biermuseum bezoeken, waar u meer te weten komt over de lokale brouwcultuur en kunt genieten van een selectie van de beste Belgische bieren.
Als u op zoek bent naar een nacht vol dansen en feesten, dan heeft Turnhout ook enkele goede clubs. Club Bacchus en Club XO zijn beide populaire opties en bieden een mix van muziekstijlen, van pop tot techno. Als u liever een meer ontspannen sfeer heeft, kunt u een bezoek brengen aan een van de vele restaurants of cafés in de stad, waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een drankje.

De geschiedenis

Turnhout is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad was oorspronkelijk een vestingstad, gebouwd rond een kasteel dat werd bewoond door de hertogen van Brabant. Het kasteel fungeerde als een belangrijk bolwerk tijdens verschillende oorlogen en conflicten in de regio.
In de 16e eeuw werd Turnhout een belangrijk centrum voor de textielindustrie, met name voor de productie van linnen en kant. De stad groeide uit tot een belangrijk handelscentrum en de rijke kooplieden bouwden prachtige huizen en herenhuizen in het stadscentrum. Vandaag de dag zijn deze nog steeds te bewonderen in de historische binnenstad.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Turnhout zwaar getroffen door bombardementen, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. Na de oorlog werd de stad echter herbouwd en ontwikkelde het zich verder als een belangrijk economisch centrum in de regio. Vandaag de dag is Turnhout een bloeiende stad met een rijke geschiedenis en een mix van oude en moderne architectuur, die nog steeds een belangrijke rol speelt in de economie van de Kempen.
Leuke feiten over Turnhout
  • Turnhout is de geboorteplaats van de beroemde Vlaamse auteur, Hendrik Conscience, die bekend staat als de grondlegger van de Vlaamse literatuur.
  • De stad heeft een jaarlijkse kermis die plaatsvindt in september en een van de grootste in de regio is.
  • In de buurt van Turnhout ligt het natuurreservaat “De Liereman”, een prachtig gebied van moerassen, heidevelden en bossen dat rijk is aan flora en fauna.
  • Turnhout is ook de thuisbasis van een aantal bekende brouwerijen, waaronder De Koninck en Het Anker, waar u kunt genieten van de lokale bieren.
  • Het Belgische koningshuis heeft ook een sterke band met Turnhout, omdat Koningin Elisabeth, de grootmoeder van de huidige koning Filip, in de stad heeft gestudeerd.
Conclusie
Turnhout is een prachtige stad met veel te bieden voor degenen die op zoek zijn naar een leuke stedentrip. Met zijn indrukwekkende bezienswaardigheden, comfortabele hotels, levendige uitgaansleven en rijke geschiedenis, is het een bestemming die de moeite waard is om te bezoeken. Of u nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, natuur of gewoon lekker eten en drinken, Turnhout heeft voor elk wat wils.