Stedentrip Sevilla

Stedentrip naar Sevilla, Spanje

Sevilla is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Spanje, de hoofdstad van de regio Andalusië en de vierde grootste stad van het land. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur, kunst en gastronomie. Sevilla is beroemd om zijn flamenco, zijn tapas, zijn kleurrijke architectuur en zijn warme klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad jaarlijks miljoenen toeristen trekt. In dit artikel neem ik je mee op een virtuele reis naar Sevilla en vertel ik je alles over de bezienswaardigheden, hotels, uitgaan tips en historie.

Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de meest iconische monumenten van de stad is de kathedraal van Sevilla, die bekend staat als de grootste gotische kathedraal ter wereld. Het is de laatste rustplaats van Christopher Columbus en het heeft ook de beroemde klokkentoren Giralda. Je kunt de kathedraal bezoeken en het adembenemende uitzicht over de stad bewonderen vanaf de top van de Giralda.
Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Sevilla is het Koninklijk Paleis van Sevilla, ook wel bekend als het Alcázar. Het paleis is gebouwd in de 14e eeuw en heeft een unieke mix van architectonische stijlen, waaronder gotisch, renaissance en mudéjar. Het Alcázar heeft ook prachtige tuinen die zeker een bezoek waard zijn.
Als je van kunst houdt, moet je een bezoek brengen aan het Museo de Bellas Artes, dat de thuisbasis is van een indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken van Spaanse kunstenaars uit de 15e tot de 20e eeuw. Het museum ligt in de wijk Santa Cruz, die bekend staat om zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen.
Tot slot mag je Plaza de España niet missen, dat werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het plein is een voorbeeld van de moorse revival-architectuur en heeft een prachtige fontein, keramische tegels en een gracht waar je kunt peddelen in een bootje.

Hotel in Sevilla

Sevilla heeft een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot hostels. Het hangt allemaal af van je budget en je voorkeuren. Hieronder vind je enkele aanbevelingen voor verschillende soorten reizigers:
 • Luxe hotels: Hotel Alfonso XIII, Hospes Las Casas del Rey de Baeza, Hotel Palacio de Villapanés.
 • Middenklasse hotels: Hotel Casa del Poeta, Hotel Rey Alfonso X, Hotel Amadeus.
 • Budget hotels: Hotel Patio de la Alameda, Hotel Doña Manuela, Hotel Adriano.
Uitgaan Tips
Sevilla is een stad die nooit slaapt en er zijn talloze uitgaansgelegenheden waar je kunt genieten van de levendige sfeer en de lokale cultuur. Hier zijn enkele uitgaanstips die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar Sevilla:
 • Flamenco Shows: Sevilla is de bakermat van de flamenco en het is dan ook een must om een flamenco-show bij te wonen. Er zijn tal van bars en clubs waar je kunt genieten van deze traditionele dans en muziek. Casa de la Memoria en La Carbonería zijn twee populaire locaties waar je flamenco kunt ervaren.

 • Tapas Bars: Sevilla is ook bekend om zijn heerlijke tapas. De stad heeft een breed scala aan tapas-bars waar je kunt genieten van kleine gerechten, meestal vergezeld van een drankje. Enkele van de beste tapas-bars zijn El Rinconcillo, Bodeguita Romero en La Azotea.

 • Nachtleven: Sevilla heeft een bruisend nachtleven en er zijn tal van bars en clubs waar je kunt feesten tot in de vroege uurtjes. Als je van elektronische muziek houdt, is Sala Malandar een goede optie. Voor een meer relaxte sfeer kun je terecht bij Bar El Tremendo of Bar Alfalfa.

De historie van Sevilla

Sevilla heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was een belangrijk handelscentrum tijdens de middeleeuwen en een van de belangrijkste havens van Spanje. In de 16e eeuw was Sevilla het centrum van de handel met Amerika en werd het de rijkste stad van Europa. De stad heeft ook een belangrijke rol gespeeld tijdens de Spaanse Inquisitie en heeft veel monumenten en gebouwen uit die tijd bewaard.
Een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Sevilla was de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929, die de stad een enorme impuls gaf. Veel van de gebouwen en monumenten die we nu kennen werden gebouwd voor deze tentoonstelling, zoals Plaza de España en het Parque de María Luisa.
Leuke feiten over Sevilla
 • Sevilla is de zonnigste stad van Europa met meer dan 300 dagen zon per jaar.
 • Sevilla heeft de grootste gotische kathedraal ter wereld.
 • Sevilla is de geboorteplaats van de flamenco.
 • De beroemde opera “Carmen” van Bizet speelt zich af in Sevilla.
 • Het Alcázar van Sevilla werd gebruikt als filmset voor de hitserie “Game of Thrones”.
Conclusie
Sevilla is een stad vol geschiedenis, cultuur en kunst die zeker een bezoek waard is. Met zijn prachtige bezienswaardigheden, heerlijke gastronomie en bruisende uitgaansleven is het de ideale bestemming voor een stedentrip. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de zon en de sfeer van de stad, Sevilla heeft voor ieder wat wils.