Stedentrip Marseille

Stedentrip naar Marseille

Marseille is een bruisende stad aan de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk. Het is de op één na grootste stad van het land en staat bekend om zijn kleurrijke havens, historische bezienswaardigheden en levendige uitgaansleven. Deze stad heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke stedentrip. In deze tekst ga ik in op de verschillende aspecten van Marseille die de stad zo bijzonder maken.

Bezienswaardigheden Marseille

Marseille heeft een rijke geschiedenis en er zijn talloze bezienswaardigheden die dit weerspiegelen. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Notre-Dame de la Garde. Deze kerk, gelegen op een heuvel, biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Het is ook een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken.
Een andere populaire attractie is het MuCEM (Museum voor Europese en Mediterrane Beschavingen). Dit museum richt zich op de culturele geschiedenis van de Middellandse Zee en biedt een indrukwekkende collectie kunst en artefacten.
Daarnaast is de oude haven van Marseille, de Vieux-Port, ook een must-see. Het is een van de oudste havens van Europa en biedt talloze restaurants en cafés met uitzicht op de boten en de zee. Vanaf hier kun je ook een boottocht maken naar de nabijgelegen Calanques, een spectaculaire kustlijn met helderblauw water.

Hotel boeken in Marseille

Marseille heeft talloze accommodatiemogelijkheden, variërend van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels. Een van de beste opties voor een luxe verblijf is het InterContinental Marseille – Hotel Dieu. Dit hotel, gevestigd in een historisch gebouw uit de 18e eeuw, biedt een prachtig uitzicht op de oude haven en heeft een luxe spa en gastronomische restaurants.
Een andere optie is het Mama Shelter Marseille, een trendy hotel met een eigentijdse inrichting en betaalbare prijzen. Het is gelegen in het centrum van de stad en biedt een dakterras met uitzicht op de stad.
Voor budgetreizigers zijn er verschillende hostels in Marseille, zoals het Vertigo Vieux-Port hostel. Dit hostel ligt op een steenworp afstand van de oude haven en biedt comfortabele bedden en gemeenschappelijke ruimtes om andere reizigers te ontmoeten.
Uitgaan Tips
Marseille heeft een bruisend uitgaansleven met talloze bars en clubs. Een populaire plek is de wijk Cours Julien, waar je vele hippe bars en cafés vindt. Een van de bekendste bars in deze buurt is Le Bar de la Relève, een levendige plek met een brede selectie aan bieren en cocktails.
Als je op zoek bent naar een avond vol muziek en dans, dan is La Dame Noir een geweldige optie. Dit is een populaire nachtclub die bekend staat om zijn elektronische muziek en levendige sfeer. Voor een iets rustiger avondje uit kun je ook een bezoek brengen aan het Opera House van Marseille. Hier kun je genieten van een opera of balletvoorstelling.

De historie van Marseille

Marseille heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse kolonisatie in de 6e eeuw voor Christus. Door de eeuwen heen heeft Marseille een belangrijke rol gespeeld in de handel en scheepvaart. In de 19e eeuw werd de stad een belangrijke haven voor de handel met Noord-Afrika en de Franse koloniën in Azië.
Een van de meest prominente historische bezienswaardigheden van Marseille is Fort Saint-Nicolas. Dit fort werd gebouwd in de 17e eeuw en diende als bescherming voor de stad tegen buitenlandse invasies. Het fort heeft in de loop van de geschiedenis verschillende functies gehad en is nu een populaire toeristische attractie.
Een andere belangrijke historische bezienswaardigheid is de Abbaye Saint-Victor, een voormalige abdij die werd gesticht in de 5e eeuw. De abdij is gewijd aan de heilige Victor van Marseille en bevat enkele opmerkelijke architectonische elementen, zoals een 11e-eeuws koor.
Leuke feiten over Marseille
  • Marseille is de oudste stad van Frankrijk en dateert uit de 6e eeuw voor Christus.
  • De beroemde Franse schrijver en dichter Victor Hugo beschreef Marseille als “een schitterende stad van licht en kleur.”
  • Marseille heeft meer dan 300 dagen zon per jaar, waardoor het een geweldige bestemming is voor een zonvakantie.
  • De lokale specialiteit van Marseille is bouillabaisse, een vissoep die wordt geserveerd met rouille, een saus van knoflook en olijfolie.
  • De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Franse cinema en heeft verschillende films geïnspireerd, waaronder de beroemde film “The French Connection”.
Conclusie
Marseille is een stad die veel te bieden heeft voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke stedentrip. Met zijn prachtige bezienswaardigheden, diverse accommodatiemogelijkheden, levendige uitgaansleven en rijke geschiedenis, is Marseille een bestemming die zeker een bezoek waard is. Of je nu komt voor een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee of om de rijke cultuur en geschiedenis van de stad te verkennen, Marseille zal je niet teleurstellen.