Stedentrip Almere

Stedentrip naar Almere

Almere is een stad gelegen in de provincie Flevoland, in het hart van Nederland. Hoewel het relatief jong is in vergelijking met andere steden in Nederland, heeft het een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Het is een stad die zeker een bezoek waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne architectuur, prachtige landschappen en levendige stedelijke sferen. In dit artikel zullen we enkele van de beste bezienswaardigheden, hotels, uitgaansgelegenheden en de geschiedenis van Almere bespreken, en afsluiten met een aantal leuke feiten over deze stad.

Bezienswaardigheden Almere

Almere staat bekend om zijn moderne architectuur en stedenbouw. Het is de thuisbasis van een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder:
 1. Het nieuwe stadhuis: Het stadhuis van Almere is een indrukwekkend gebouw dat wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van moderne architectuur in Nederland. Het gebouw werd geopend in 1986 en heeft een unieke uitstraling door zijn geometrische vormen en glazen gevel.

 2. De Oostvaardersplassen: Dit prachtige natuurgebied is gelegen in het noorden van Almere en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Nederlandse flora en fauna. Het gebied is vooral bekend om zijn grote populatie wilde paarden, edelherten en vogels.

 3. De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF): KAF is een cultureel centrum in het hart van de stad, dat een breed scala aan kunsttentoonstellingen, concerten en theaterstukken organiseert.

 4. De Kemphaan: Dit recreatiegebied biedt tal van activiteiten, zoals wandelen, fietsen, klimmen en golfen. Het is ook de thuisbasis van een kinderboerderij, een hertenkamp en een aantal restaurants.

Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur, is het Noordelijk Scheepvaartmuseum zeker een bezoek waard. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 16e eeuw en heeft een uitgebreide collectie over de maritieme geschiedenis van Groningen en het noorden van Nederland.

Hotel boeken in Almere

Almere biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van budgetvriendelijke opties tot luxe hotels. Hieronder staan enkele aanbevolen hotels:
 1. Apollo Hotel Almere City Centre: Dit viersterrenhotel is gelegen in het hart van de stad, op loopafstand van het centraal station en vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over modern ingerichte kamers, een fitnessruimte en een restaurant.

 2. Van der Valk Hotel Almere: Dit luxe hotel ligt aan de rand van de stad en biedt ruime kamers met een eigentijdse uitstraling. Het hotel heeft een binnenzwembad, sauna en een restaurant dat internationale gerechten serveert.

 3. Bastion Hotel Almere: Dit hotel biedt betaalbare kamers en is gunstig gelegen nabij de snelweg en het treinstation. Het hotel beschikt over gratis parkeergelegenheid, een fitnessruimte en een restaurant.

Uitgaan Tips
Almere heeft een bruisend nachtleven met een breed scala aan bars en clubs. Hieronder vindt u enkele aanbevelingen:
 1. Café op 2: Dit gezellige café is gelegen in het centrum van de stad en biedt een uitgebreide drankenkaart en livemuziek.
 2. Grote Markt Almere: Dit is het centrale plein van Almere, waar regelmatig evenementen en festivals worden gehouden. Hier vindt u tal van bars en restaurants met terrassen waar u kunt genieten van een hapje en drankje.
 3. City Lounge Almere: Dit is een trendy nachtclub die vooral populair is onder jongeren. Hier kunt u dansen op de beats van lokale en internationale DJ’s.

De historie van Almere

De geschiedenis van Almere gaat terug tot de jaren zestig, toen de Nederlandse regering besloot om een nieuw land te creëren in het IJsselmeer. Het land werd aangelegd door het opspuiten van zand, en de eerste bewoners kwamen in 1976. Almere was oorspronkelijk bedoeld als een tuinstad met veel groen en ruimte voor recreatie, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een moderne stad met een rijk cultureel leven.
Leuke feiten over Almere
 1. Almere heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 400 kunstwerken, waaronder sculpturen, schilderijen en muurschilderingen.

 2. Almere is de jongste stad van Nederland, maar heeft een van de hoogste inkomens per hoofd van de bevolking.

 3. Het stadscentrum van Almere is ontworpen door de beroemde Japanse architect Toyo Ito.

 4. Almere heeft een eigen strand, dat populair is bij inwoners en toeristen tijdens de warmere maanden.

 5. Almere is een van de groenste steden van Nederland, met tal van parken en groene zones.

Conclusie
Almere is een stad met veel te bieden voor bezoekers. Met een breed scala aan bezienswaardigheden, hotels, uitgaansgelegenheden en een rijke geschiedenis, is het een geweldige bestemming voor een stedentrip in Nederland.